Mine 3 anbefalinger til din tech-platform for at sælge online kurser og forløb i 2020

At sælge kurser og workshops online er noget helt andet end at have en online shop hvor du sælger fysiske produkter. Det ene kan sagtens understøtte det andet. Men hvis du for alvor vil sælge online forløb med succes. Så har du brug for et helt særligt setup.

Der findes en MASSE løsninger og du kan sagtens blive helt beløjet af alle dem der har et fantastisk program der vil “revolutionere dit salg”.

På et tidspunkt havde jeg software udgifter for tæt på 8000kr om måneden. Så brænder du pænt hurtigt igennem alle de gode penge du omsatte for ved din første launch. Derfor besluttede jeg at skære helt ind til benet og få minimeret udgifterne så meget som muligt.

Jeg fik også barberet for tæt ind til benet. Så det var min tid der begyndte at bløde, i stedet for mine penge.

Så her kommer grundstenene i det jeg synes er en god maskine at sælge og leverer sin forløb med når du starter. Det er ikke økonomisk den billigste løsning. Jeg har prøvet det billigste setup. Men det krævede for meget tid og skabte for meget bøvl. Så derfor valgte jeg at gå lidt i min teknik investering og til gengæld sparer en masse tid og bekymringer.

Du får brug for tre ting.

  1. Et mail program til at opbygge din lead liste og kommunikere med dine kunder
  2. Et LMS (learning management system) til at leverer dit kursus indhold
  3. Et shopping cart hvor dine kunder kan betale dig og få adgange til deres faktura osv.

Mailprogrammet

Du har garanteret en Mailchimp konto ik? Det er i princippet nok. Jeg er bare mere vild med et tilsvarende program der hedder ConvertKit. Det er lidt lækre at arbejde med og kan nogle ting nemmere end man kan i Mailchimp. Men du kan sagtens klarer dig med Mailchimp.

Funktion. Du bruger mail programmet til at sende mails ud til din kunder og potentielle kunder. Samt at opbygge din liste med leads til din produkter. Det ved du sikkert allerede. Så lad os gå videre til næste.


Dit LMS (Learning management system)

Da jeg startede med at arbejde med Internettet fandtes den slags software slet ikke. Der skulle vi selv have programmeret det fra bunden. Det ville have kostet adskillige millioner kroner. Men nu kan vi slippe med et abonnement og så har du kernen i din forretning uden at skulle bekymrer dig om noget andet end at lave et godt forløb til din kunder. Det er da mege fedt!

Funktion. Dit LMS er den platform du bruger til at levere dit kursus eller forløb til din kunder. Dine kunder får et login, og så kan de tilgå dine videoer og andet materiale i det form du vælger alt efter hvilken type forløb du tilbyder.

Løsning. Der findes en del forskellige løsninger. Her er der virkelig forskel på pris og hvad du får. I den billige ende er der forskellige plugins du kan bruge sammen med Wordpress. (hvis du ikke ved hvad Wordpress er, så er det helt fint. Det tager vi en anden gang). Jeg har arbejdet med WP siden 2001 og bruger det til næsten alle de hjemmesider jeg laver. Men jeg ville aldrig bruge det til andet end blog og/website igen. Det kan laves til e-commerce. det kan laves til Learning Management System osv. osv. MEN!….

DU SIDDER SELV MED ALT BØVLET!

Det er billigst i kroner og ører. Men med mindre du har et team der er kniv skarpe der kan holde det hele kørende og opdateret for dig. Så kommer det højst sandsynligt til at koste dig EN MASSE tid.

Sammenlignet med alternativet, så synes jeg overhovedet ikke det kan betale sig. Der er kun tale om mellem 50-100$ om måneden for at slippe fra alt besværet med at holde dit eget system kørende.

Det er penge rigtigt godt givet ud. Synes jeg. Jeg bliver som regel uvenner med diverse wordpressfanatikere der synes at wordpress er løsningen på alt. Men jeg fortrækker at bruge min tid der hvor jeg flytter nålen i min forretning i stedet for at sidde med hovedet i maskinrummet på en båd der ikke flytter sig.

Derfor er min fortrukne løsning for tiden. Ja, for tiden, fordi jeg ved der er ting undervejs som måske bliver bedre, derfor bruger jeg også løsning nummer tre som vi kommer til om lidt). Til hver en tid vil jeg vælge det man kalder for en hostet løsning. Dvs. noget software nogle andre udbyder, som man kan leje sig ind på. (Der kaldes SaaS, Software As A Service).

Med en hostet løsning står leverandøren for alt udvikling, vedligholdelse, opdateringer, og support. Og du slipper med i omegnen af en tusse om måneden for at overlade de bekymringer til nogle andre.

Den platform jeg anbefaler for tiden hedder Thinkific. Jeg synes det er et godt high end produkt der er nemt og lækkert at bruge og sætte op. Der findes også andre. Jeg har prøvet end del, men ikke dem alle. Min egen online tegneskole lægger for eksempel på noget der hedder Kajabi. Men der er fordi det er det min Amerikanske forretningspartner og hendes team fortrækker at arbejde i.


Shopping cart a.k.a. dit digitale kasseapparat

Du behøver slet ikke det her program, men jeg synes der er den bedste investering jeg har gjort i software indtil videre.

Say what! var det ikke noget med at skære ind til benet????

Jo men check det her.

Hvorfor er det at du har din egen virksomhed?

Hvorfor vil du være din egen herre og ikke tage ordrer fra nogen?

Fordi du sætter din frihed rigtigt højt ikke?

I princippet kunne du sagtens bruge dit LMS som eks. Thinkific til at tage imod penge når dine kunder køber dine online kurser mv. Det er de sådan set bygget til, og kan bruges på alle mulige måder. MEN! når så dine kunder har betalt igennem dit LMS. Så bliver det rigtigt svært at flytte dem et andet sted hen hvis du skulle ønske det.

Note! Det gælder ikke så meget selve brugerne det er nemt nok at flytte. Men alt deres historik omkring betaling og styrring af deres medlemskab hvis du sælger det. Det er nærmest umuligt at flytte til at andet system hvis du skulle ønske det senere.

Derfor bruger jeg et digitalt kasseapparat der hedder ThriveCart. Det er kun kasseapparat og ikke noget andet. Det er super nemt at forbinde med dit mail system, og dit LMS.

Her kommer grunden til at det er smart DET ER EN ENGANGS INVESTERING. Det koster 5-600$ men kun EN gang. Og så kan du lave alle de produkter du har lyst til og leverer på alle tænkelige platforme fuldstændig som det passer dig. Samtidig med at du altid har et total overblik over alle dine kunder, og dine kunder har deres egen portal til at kunne rette betalingskort oplysninger osv.

Det betyder f.eks. at hvis du skulle vælge at lukke ned for afholdelse af kurser for en periode. Så kan du pause dit abonnement til dit LMS som nok er den dyreste post i dit tech setup. Eller du kan flytte over på en anden platform hvis det skulle blive interessant. Du kan også sælge andre produkter som eks. dine live events, seminarer og lignende.

Du kan styrer alle transaktioner fra et system og modtage betaling med kredit kort, paypal, apple pay mv. Dog ikke MobilePay endnu. Men du kan godt vælge at dine sidder skal være på Dansk.

Jeg synes det er det smarteste siden skiveskåret brød :-)

Note: Hvad så hvis jeg har lovet mine kunder livslang adgang til mine videoer. Så kan jeg jo ikke bare lukke mit LMS ned? Skulle du stå i den situation. Så er der forskellig løsninger på det. Du kunne evt, give dem adgang til at downloade alle dine videoer i en periode inden du lukker, eller du kan give den adgang til dem på et andet system. Eks. en facebook gruppe det er i skrivende stund gratis. Men kræver lidt tid til at upload videoer.

Her er links til de tre systemer jeg nævner i denne artikel.

Dit mail-system: ConvertKit (Du kan starte gratis nu på ConvertKit også).

Dit Learning Management System: Thinkific

Dit digitale kasseapparat: ThriveCart